Wednesday, April 27, 2011

hik3...tag2..

1 - ape bende yg pnting dlm hidup korang?
duet2!!!skng da jadi mata duitan..hahaha


2 - benda trakhir yg korang beli dgn duit sndiri?
beli roti gardenier..hahaha..stok makanan da abes aritu..hek3

3 - di mana tempat korang ingin melansongkan prkahwinan & tema prkahwinan anda?
xtau la..mls la nk lgsung2 tema2 ni...nk bgun pgi sok..eh2..abg da sah jadi suami sy..cm mimpi je..hak3..gataiii!!!

7 - antara mak dgn ayah mana korang lebih mesra?
2 2 laa...time nk gosip of coz la ngn mak ak..ngn abah time2 nk mntk sapot li brg..hahaha

8 - namakan nama2 org yg betul2 nak jumpa dlm idop?
ak nk jmp abh..ak n k ckp terima ksih n mntak ampun sbb xdpt jg die ngn baek..

9 - adakah korang basuh baju sndiri?
of coz la..sbb ak mmg rajin basuh baju..hakkktuiii...hehe

10 - dimanakah tempat yg korang betul2 nak pergi?
ak nk lakukan sesuatu y ekstrem..terjun bungee


11 - beritahu 3 perkara tentang org yg tag anda?
satu: dulu die sgt bsr..skng da slim..hehehe
dua : penyimpan rhsia mohor2 besar..hahaha
tiga : nanges maen uNo..hak3..yeke..oke tipu..jah hebt maen UNO!!!

12 - 3 bnda yg korang sayang dlm idop korang?
satu: syg semua
dua : syg semua benda
tiga : syg semua org

13 - lagu korang suka dan selalu dengar?
bruno mars~marry you.. =)

14 - 6 blogger yg korang nak tag?
nk tag ucudot jela...bia die rjin tulis blog..hahaha


p/s: jah tq!!!i mish u so much!!!nk lwn maen UNO la ngn jah!!

...........

"kasih n rindu
xpernah pudar untuk anak2
marah bukn bermakna benci
tapi tu tanda kasih y suci
korang berlima adalah permata hati mak
y xternilai abah tinggalkn
sok genap 5 thun abah tgglkn kite
wahai permata2 hatiku
marilah sama2 mnuju ke syurga
Abi adalah penyambung cita2 abah
untuk bawa kite ke syurga Allah"


tapi hari ni besday abg ngah..
ak hope sgt ko dpt jg diri..
dan dpt kje y lagi bgus..
slgi ak mmpu tlg ak akn tlg ko...
tlg mn y ak mmpu jela ea...
ak doakn kesejahteraan hidup ko....
gudluck!!!
ak syg sgt adik2 ak..huhuhu...
ak hrp mak ampun kn kite sbb kite lm xblk kg..hehe
mak ampunkn kami y diperantauan ni ye..hehehehe...
smoga mak abi n adik2 kt umh sht sjhtera n dimurhkn rezeki..





p/s: hrp2 mak ak xdeclare ak anak derhaka..ak cal tau mak ak bl ak rindu..bl ak berOS bila hujung2 mggu...i luv u so muchh!!!!!!!!!

tag dari kekasih =)

salam.

smangat kn pagi2 da nak wat tag dr jah..hahaha


1 - ape bende yg pnting dlm hidup korang?

@ my fmly, my life, tepon, umah. kete. hehe


2 - benda trakhir yg korang beli dgn duit sndiri?
@ topup clcm n mxs smlm


3 - di mana tempat korang ingin melansongkan prkahwinan & tema prkahwinan anda?
@ kat bulan boleh? haha

7 - antara mak dgn ayah mana korang lebih mesra?
@ dua-dua la..=)


8 - namakan nama2 org yg betul2 nak jumpa dlm idop?
@ erm..boleh kate ari2 kot jupe.


9 - adakah korang basuh baju sndiri?
@ x, mesin yg tolong kan, bagus kn.=)

10 - dimanakah tempat yg korang betul2 nak pergi?
@ nak p tgk wayang ah, cam lame je x buat.

11 - beritahu 3 perkara tentang org yg tag anda?
@ my luvly fren =), sayang jah mampat2 tw
@ keje kt..tett..x igt name ape tmpat nye..ampun jah.
@ same mcm saye, tgh develop idup menjadi semakin cantik dan comel. hahaha

12 - 3 bnda yg korang sayang dlm idop korang?
@ fmly
@ tepon
@ lappy adeq

13 - lagu korang suka dan selalu dengar?
@ bashunter- now your gone.
@ kebesaranmu - st12

14 - 6 blogger yg korang nak tag?
@ xnk
@ xnk tag
@ xnk tag sape2.
@ sengal
@ hahaha

oke..jah..ciap sudah..hehe..pst..psstt..jah.. tghri kang na nk p lunch date with bulan..gegege.. macam da gaya2 terjatuh hati je..macam je la..heeeeee

idup semakin menjadi jadi dengan twisties, cilap, menjadi-jadi dengan choki2. haha

Saturday, April 23, 2011

SUARA KUBERHARAP





di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku



p/s: ak janji ngan alin nk story kat blog, tp bile bkak blog, ak mls. hehe..lin..i call u later k..muah3





Tuesday, April 19, 2011

akhirnya!

salam.
treettt tett tet!
penah x korang merasa penantian tu suatu penyeksaan??
penah x??
aku penah weyh.
byk gile kot perkara yang aku tunggu!!
bile d ingat2 smule. camne la aku punye kesabaran tgu mende alah tu sume.
bende2 yang x logik di akal pon aku tunggu jugak.
nmpak sangat kn aku xde keje..huhu

tapi skarang ni, penantian aku da berakhir dah.
jd wanita berkerjaya!
so..aku ingat
aku akan mula kan penantian yang baru pulak.
sengal kan.



p/s: susah betol aku nak lupekan hamba allah yg sorang ni. asal aku da cam gaya2 kuat perkasa nak lupe, time tu la kande ni muncul. ke ak xpatut lupe die?? tp kn mekna, ko x penah lupe kan die kn. kn. kn. toksah duk blakon la..hehehe well..i will always love u like always.


Thursday, April 14, 2011

kata kan x NAK!!!

oke..terima ksh pd sume y mberi komen mbina dan xmbina..
ade ke??hehe

lps je terima komen2..
ape lgi mkn lgi dan mkn lgi la...
smlm cuti msk tomym bessshhh!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni tomyam 2 mggu lps..baru upload..smlm pun mkn lgi..hehehe

da update..lgi bes...

smlm punye xde mihun..tp byk bola2...byk syur berkhasiat..lgi syok wooo...
di tmbh pula ngn cuaca y bagus..
ujn je semlm..
mmg syok la tido + makan + ngn cuti gnti,,,
mmg tiada gguan...ngeh3~~~~

ak mls tol nk mghupdate ni..
pasal nye..sibuk memnjang p OS..
ronda2 smenjung mesia..
skt bdn2 gue ni...
mn x nye sbuk mkn jeeee...
bdn pun xdpt tmpung..kembang sgt..hahahah

lagi satu mslhnye..byk sgt kish2 peribadi y berlaku..
pyh la sket nk publish dpn2 khalayak rmai ni..
maluuuuuuuu....
n terpikir plak..xleh jdi artis la cmni..
cite sume nk rhsia...
yela...RAHSIA!!!!!mn leh btau....kn3...

ermmm..huhhh..hahah...
perubhn tmpat dan cuaca mnyebbkn mslh dlmn bdn y terggu..
hormon mnjadi xstabil..
aduhhhh...tiba terpikir harus kah ak memajukn lgkah to the next step..
next step adalah sgt bhy k....
lom ms y sesuai...
cik emao ko harus tbh...
control diri..
bak kata member ak..tahan2..tahan2...hahaha
xleh thnnnnnnn....keadaan mcm mnguji2....
korank xphm kn...kn3..
sbb ni rhsia!!!!
hnya mereka2 y tau sje mmpu mntafsirkn ape y ak ts ni...
huk4...terseksa.....

pnt2..mmikirkn ms dpn..

ak kne bermeditasi...bg mngekalkn keremajaan bl dlm stres..hahaha


p/s: smlm duk sorg2 rs nk kawen plak..bru ade teman..kah3...mcm la laki ak nnt xpyh kje kn...alin ko sengal!!!!!


Thursday, April 7, 2011

talkative

wat mean by talkative?

tersangat la banyak cakap.

well.. al kisah kawan baru ni gile ah mulut die. macam bertih jagung, macam peluru pon ade.. kemain lagi sembang die.. woww.. ak tekejut + seronok. amazing..so so so long ak x dengar seorg lelaki yg talkative. talking to him juz make me miss old fren..guyss..miss u ahh.

walaupon kawan baru tersangat la aktif mulut die, lucky aku x annoying dengar. haha. today, first time aku on call dengan die. very very friendly la mamat ni. aku suke dengar celoteh-celoteh die.

ibarat lam kepale otak die ade bejuta-juta pekataan yang x sabar nak terjun keluar ikut mulut! amazing tol mamat ni. bercakap dengan die membuatkan aku gelak dengan kuat + x senonoh. haha. sengal. tapi, bile aku pikir2 smule. bagus jugak mamat ni jadi kawan aku, so xde la sunyi sangat kan idup aku ni. ceria la jugak.

mamat ni ckp die xde fb. hehe..i like it. so perhubungan akan kembali macam zaman sebelum muncul nye fb. wow..aku suke tu. kan menarik tu. ini x, knl kejap, tewos add fb, tw sume info2, gmbr zaman dr kurun bile ntah..pendek kate sume ade la lam fb tu. bile fb xde...ibarat pekenalan zaman2 skolah dl..haha.. mcm seronok plak nk kawan ngan die ni. juz connect via phone. antik-antik!.

dan baru je sekejap tadi aku macam telah menghuru-hara kan bakal weekend die. die kene pergi gambang waterpark for few days. dan die bersungguh-sungguh plak ajak aku join maen air kt gmbang since aku x penah pergi sane. mcm la gambang tu jaoh kn mekna, susah sgt ko nk sampai sane. xde rezeki kot. dan aku bagi penolakan yang sopan. aku cakap geli ah mandi kat gambang tu, air kencing xle mngalir mane-mane, duk pusing2 kat ctu je. baek pergi laut ke, air terjun ke..air kencing mngalir..haha. kotor nye alasan bagi. di sebabkan alasan x munasabah aku tu, terus die xnak mandi kat sane. geli. haha.. pergi lah mandi weyh, rugi je pergi lau x mandi..aku gurau2 je la air kencing tu...hahaha

terus lah menjadi sahabat saya, nescaya anda tak akan rugi!



p/s: kawan baru ckp : tht smthng bst b smelling gud. tho the wind swept away the smell..xkire la busuk @ wangi..still the memory remains..

Wednesday, April 6, 2011

oh bulan!

ehem ehem. salam.

malam tu kami tunggu abah n emak balik. aku n ecah balik awl sebab amek adeq kt skolah. ari-ari p amek. manje betol adeq aku ni. lam jam 9mlm mak n abah pn balik. aku mcm bese, duk depan pc abah sambil on9. dengar la sore mak..

mak : nina, ni ade adiah..nina nina!
aku : ha?? xdengor la..mende??

tu la ko, psang lagu bapak kuat.

mak : ni..abang tu kirim adiah..
aku : hah?? adiah?? sape ??
mak : ala..abang yg mai beli sluar pendek 3 4 ari lpas tu..
aku : ooo..kwn baru sy tu..name bulan. aik..bakpe ye bg adiah pulok.. seb baek comel..kikiki
mak : ntah, die habaq, xtw nk bg ape, bg la adiah ni. adiah dr tioman.
aku : wow.. baek nye, tapi kan mak, mase die ckp nak p tioman tu, orang x mtk pape pon. pelik. bile die mai?
mak : lpas nina blk td la.. mak ckp, lau nk jupe nina, mai la awal cket. die pon duk sembang ngan abah..baek org nye. pndai ckp ngan org tua.
abah : die ckp nak minang kamu.
aku : kah3. lawok3. kalu gtu gak, pah ni ari-ari la abah bleh mkn roti canai free..hahahaha

cute kan?

3 4 ari sebelum aku dapat anak deneso ni..hehe

d suatu petang yg indah, eh, x indah la petang tu, sebab ari aku di panggil kampong..huhu. aku masih di kedai bundle dengan baju kurung nye, sebab x bawak baju nak salin. abah merancang nak tutup kdai awal. mungkin abah penat kot.

nak jam 7mlm da mase tu..ak sentiase la berada depan tibi, tengok katon..ngee~ mak abah ade kt blakang kedai. ak baru gaye2 nak p ttup pintu depan, ade plak abang rempit masuk. alaaa..baru nk tutup.. xpe..rezki tu mekna..layan2. customer!

oke..die cari sluar pendek, dan nmpk macam nk cpat. da pilih sluar, boleh plak xpuas ati. sbab logo kt sluar tu nk trcabut. so, ak sedapkan ati die. sebab aku nk jugak die beli sluar tu..kne la pndai jage ati customer kan.

aku : abang, sy jahit yg nk tecabut ni oke? abg beli?
abang bulan : oke2. tp lau awk jahit, 8engget je la ea..
aku : alaa..mne bleh..upah sy jahit lg.
abang bulan : upah jahit brape?
aku : 2 posen je bang...kekeke
abang bulan : jap jap..ade syiling ni.. (sengal)
aku : xla abang, sy memaen je la..free je sy tolong jahit kan ni. abng jd beli x ni?
abang bulan : oke2. awk jahit, sy nak p tukar wit jap..

al kisah aku pon stat la nk jahit. punye la nak cucuk benang lam jarum..sampai kesudah xle. rabun! abang bulan p tukar wit pon da balik.

aku : eh..abang duk la dulu, kusi ade tu. susah plak nk masuk jarum ni. x nmpak..hehe
abang bulan : tu la..duk tunggu jugak la org pelawa kan..(sengal lagi)

then aku borak2 la ngan abang bulan sambil menjahit. abang bulan keje kt mpk. da 4 tahun. dan bapak die bkak warung roti canai, dekat la ngan warong goreng pisang yang aku beli ari-ari. die org dekat2 ni je. xjaoh pon.

abang bulan : eh, sembang2, awak name ape?
aku : (tingggg) .ea..panggil saya cahaya je..kekekekeke
abang bulan : hah? lau awk cahaya, pgl sy bulan la..
aku : bulan??? kah3.

tu la perkenalan rngkas aku ngan abang bulan. die kate nak cari sluar pendek sbab esok nak p pulau tioman. best kan.

p/s: kalo la setiap kawan baru aku dpt mcm ni, besh nye. slalu la dapat adiah kn. haha. trime kasih abang bulan. wat susah-susah je.kekekeke

Friday, April 1, 2011

ko kampong la mekna~

salam. not today, yesterday k.

dengan malas nye bangun pagi, gosok baju kurung dan mandi.
7.10 pagi sudah ada lam kereta. bapak awal aku bangun!

sebelum mule crita, ak nak tnye cket.
ke-kampung-an sangat ke aku pakai seperti di bawah ni??

same la ak berpakaian.
cume sliper tu.. xla pakai sliper leper tu.
ak pakai heel.
ni la yg aku pakai mase tu..

mr c : can u introduce yr self
aku : my name..blablabla..

..... bla bla bla...

sampai la part yg mr c wat ak tersentap + tercengang.

mr c : why yr eyes look a little bit dark, black ??
aku : owh..my eyes..yeah, always like this, doesn't matter if enough sleep or not. original like dis.
mr c : maybe u should put some..i dont know..women stuff..timun o anything..

(did u mean some cream ke sir??? da mcm2 da aku letak, last2 same je. lingkaran gelap bawah mate x ilang pon. ngabih kn wit ak ad.)

mr c : u know wat. u hve to change yrself. i tell u ea..it jus a advice 4 u in future.
aku : err.oke2..
mr c : u should.u know..not like kampong like dis..wear baju kurung, with dull face. maybe u need put some make up. change yr appearance. make some different with yr face, hair, baju kurung.. and bla bla bla..

oke aku agak bengang dan cube tuk memahami maksud die.
ape xsopan ke aku pakai gtu?
p interview kan. ofkos la ak jd sesopan mungkin!
n sir.. eceli wat u mean by kampong??
sy pakai baju kurung, mekap cket kasik ceria, pki myak wangi..wangi tw.
ikat rambut elok2, x bagi serabai.
dan kamu masih ckp sy kampong.?
erm..ak rase, next time lau intrvw
wajib aku pakai mini skirt, baju blaus, heel 4inci,
mekap tebal 2 inci.

ni salah satu pengalaman intrvw yg aku rase
mcm agak cipan lam hati aku.
smlm ni brlaku.
lau x, x nk ak p intrvw ni. huh!


kene pakai cenggini gamak nye, baru x ckp aku kampung.
cun kan.


CS

CS...
counter strike??
CS ayah pin ka?
bukn2...
Cinta Sidia ka??
Cinta Susah ka??
semua bukn...
CS tlah diterjemahkan oleh cik cahaya..
sbgai Cinta Senyap..
maknanye??
mngikut kamus idup ak..
mknanye...hehehehe...mn leh bg tau!!!Rhsia!!!!!


Cinta Senyap = mnyukai seseorg dlm diam..dan xde niat atau nfsu pun nk mmberitahu si dia.
kerana tidak mau tragedi hitam berulang kembali..pisang klu berbuah 2 kali ak mau je..
leh mkn byk2 kali..hahaha..

smpai bl CS ini berlarutan??
smpai ade kekuatn utk tukarkn CS 2 pada CT (cinta terbuke..ngeh3~~)

ssshhhhhhh!!!silent mode::::::


p/s: will you marry me?? mode miang......... =)